Vi tar hand om det praktiska

När det är dags att ta hand om begravningenerbjuder vi allt tänkbart stöd. Vi på Bodens Begravningsbyrå har stor vana vid att ta hand om allt det svåra och allt det tunga före, under och efter begravningen – oavsett vilka önskemål du har och vilken prisnivå du har tänkt dig.

En minnesvärd ceremoni

Vi strävar efter att den begravning du arrangerar blir så bra och personlig som möjlig och att alla detaljer förbereds på rätt sätt. Begravningen ska vara en upplevelse att minnas.

Vi kan ordna tryckta program till alla så att var och en ska kunna följa ceremonin. Programmet blir dessutom ett värdefullt minne efteråt, även för de som inte hade tillfälle att komma på begravningen.
Du får ett minnesalbum där hela begravningen med ceremoniprogram och namn på medverkande finns med. Liksom en förteckning över dem som har hedrat den döde med blommor eller minnesgåvor. Ett minne som vi vet att du kommer att få glädje av.

Vi finns på plats från första stund

Vi anländer i god tid före begravningen för att se till att kistan kommer på plats, liksom dekorationer, program, extraljus mm.

När gästerna anländer blir de väl omhändertagna och anvisas var de ska sitta och informeras om vad som kommer att ske. 

Efter begravningen får gästerna hjälp med att ta sig till minnesstunden om en sådan är planerad. Vi ser också till att blommorna läggs ut på graven eller i kransgården, vi ordnar så att bukettställ, kransställ och ljusstakar kommer på plats.

Gravsättningen

Vid jordbegravning sker gravsättningen oftast direkt i anslutning till ceremonin. Om anhöriga önskar att bära kistan själva med hjälp av släkt och vänner, hjälper vi i så fall till genom att ge goda råd till bärarna innan begravningen börjar.

Har ni valt kremationsbegravning följer gravsättningen av urnan/askan en tid därefter. Vi ser till att urnan är försedd med namn och datum genom gravyr direkt på urnan eller på en namnplåt.